Volledig scherm
Landgoed de Peerdegaerdt. Rechts: Harm Bussink © Victor van Breukelen

Boom voor plotseling overleden Harm Bussink

Bij de Peerdegaerdt in Strijen wordt dinsdag 5 maart om 11.30 uur een herdenkingsboom geplant in de grond naast de zorgboerderij voor de overleden Harm Bussink. Onder de boom, een kers-pruim, wordt door de familie een deel van zijn as gestrooid.

,,Ter nagedachtenis aan Harm. Zo blijft hij voor altijd in ons hart en voor altijd hier'', aldus zijn moeder Corrie Roest. Zij zamelde de afgelopen weken geld in voor een nieuwe bus die de zorgboerderij hard nodig heeft.

De 38-jarige Bussink overleed enkele maanden geleden vrij plots tijdens zijn werk. Bussink, die de afgelopen vijf jaar lang vrijwilliger bij de zorgboerderij was, kreeg een hartstilstand.

Na een psychose vond Bussink bij de Peerdegaerdt rust. ,,Hier voelde hij zich thuis. Dit was zijn plek. Die beesten waren gek op hem, kregen net zoals hij een tweede kans. Een blind schaap, een paard met artrose. Hij gaf ze niet alleen eten en maakte het hok schoon. Hij praatte met ze. Gaf ze liefde.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard