Volledig scherm
Een eerdere impressie van het nieuwbouwproject in Puttershoek. © Gemeente Binnenmaas

Bouw van woningen op plek van voormalig gemaal in Puttershoek een stap dichterbij

Er lijkt eindelijk schot te komen in de bouw van woningen op de plek van het voormalige gemaal 't Hooft van Benthuizen in Puttershoek. De gemeente Hoeksche Waard heeft het nieuwe ontwerp voor de plannen van project De Waterborg openbaar gemaakt.

Projectontwikkelaar NCB wil bij de oostelijke entree van Puttershoek, op de hoek van de Molen-dijk en het Schouteneinde vijf water-, acht dijk- en vier gemaalwoningen bouwen.

Die laatste woningen krijgen de contouren van het historische gebouw 't Hooft van Benthuizen (uit 1870) dat al begin 2015 tegen de vlakte ging vanwege de woningbouwplannen.

Daarna bleef het lang stil. NCB kwam wel met een plan voor de bouw van nieuwe woningen en hield twee jaar geleden nog een informatieavond over de nieuwe woningen. De zaal in het gemeentehuis van de voormalige gemeente Binnenmaas puilde destijds uit, maar daarna werd het weer lang stil.

Aangepast

Dat had te maken met reacties van omwonenden en de provincie Zuid-Holland. Het betekende dat de goot- en nokhoogten van de waterwoningen moesten worden aangepast. Ook de regeling voor de molenbiotoop onderging een een wijziging.

Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om te reageren op het ontwerp van de plannen voor De Waterborg.

Ook op de andere hoek van het Schouteneinde en de Molendijk komt nieuwbouw. De Posthoorn en schuren eromheen worden gesloopt en maken plaats voor vijf vrijstaande woningen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen