Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Burgemeester geschokt na incidenten met comazuipers

Burgemeester Jon Hermans van Oud-Beijerland is enorm geschrokken van het nieuws dat dit weekend in de Hoeksche Waard drie jongeren aan de dood zijn ontsnapt, nadat ze stomdronken door vrienden in de vrieskou werden achtergelaten.

Ze gaat dan ook graag in op het aanbod van kinderarts Nico van der Lely om in de Hoeksche Waard nogmaals zijn verhaal te komen doen over het gevaar van ‘comazuipen’ door jongeren. Hij was er in 2011 ook al, maar toen was er weinig animo voor. Ook heeft Hermans het onderwerp op de agenda gezet voor het veiligheidsoverleg van alle burgemeesters op het eiland.

In Numansdorp ging het om een 17-jarig meisje. Een 22-jarige Oud-Beijerlandse zag haar zaterdagavond op het asfalt liggen en schoot met vrienden te hulp. ,,Ze was buiten westen’’, vertelt ze. Het meisje draaide met haar ogen en had een onregelmatige harslag. Terwijl ze haar lieten overgeven, belde een andere passant 112.

Het slachtoffer was met twee vriendinnen, maar die hadden nog geen hulp ingeschakeld. Zij vertelden dat het slachtoffer pure wodka had gedronken en dat ze op weg waren naar een feestje. Ze wachtten op de bus, maar hadden besloten een stukje te gaan lopen. ,,Het was verschrikkelijk om haar zo te zien.’’ 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard