Volledig scherm
Een ongeluk in de Heinenoordtunnel zorgt voor flinke vertraging op de A29. © Qphoto

'Bus op de pechstrook tijdens file op de A29'

Rijkswaterstaat verleent busvervoerder Connexxion binnenkort toestemming om in geval van file de vluchtstrook op de A29 te gebruiken. Dat zou de doorstroming van het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard moeten verbeteren. Dat staat in een brief aan de gemeenteraad.

Een mooie eerste stap, vindt de gemeente. ,,Onze inzet is om straks, tijdens de grote renovatie van de Heinenoordtunnel, de gehele vluchtstrook tussen de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel beschikbaar te krijgen voor het busvervoer.''

Daarnaast heeft de gemeente ook plannen met het R-Net-vervoer op het eiland. Met de provincie Zuid-Holland wordt gesproken over het vergroten van de parkeerplaats bij de snelweghalte bij Numansdorp. Daarvoor moet echter nog wel grond worden aangekocht, waardoor die plannen enige vertraging hebben opgelopen. Om hoe veel extra parkeervakken langs de snelweg het gaat, is niet bekend.

Wel is zeker dat de luxe 'snelbus' in de toekomst ook Oud-Beijerland moet gaan passeren. Die langgekoesterde wens moet over ongeveer een jaar realiteit zijn. De provincie Zuid-Holland, concessiehouder, en vervoersbedrijf Connexxion moeten het daarover nog wel eens worden. 'Wij sturen aan op een snelle besluitvorming', aldus de gemeente in de brief. Als de R-Net-lijn naar Oud-Beijerland een succes blijkt, is uitbreiding richting de oostkant van het eiland een mogelijke vervolgstap.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen