Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Café in Numansdorp dupe van bierverspilling: inbreker zet tap wagenwijd open

UpdateEen bijzondere inbraak bij café ‘t Tonnetje in Numansdorp. Iemand wist dinsdagavond het pand binnen te komen en zette vervolgens de tap open waarna het bier rijkelijk het pand instroomde. 

Het café heeft op Facebook camerabeelden van de inbreker gedeeld. Op deze beelden is te zien hoe een persoon rond 21.15 uur het pand betreedt. ,,Deze beelden zijn gemaakt door camera's bij de buren in de omgeving’’, laat het café op Facebook weten. ,,Graag wil ik dat deze persoon zich meldt voor er aangifte wordt gedaan. Ik laat een aantal beelden zien, maar natuurlijk nog niet alles’’, aldus de cafébaas Willem. 

Geen buit

De eigenaar liet weten verbaasd te zijn over de actie. Verder werd er niets buitgemaakt of gesloopt. De kroegbaas heeft een vermoeden wie verantwoordelijk is voor het incident, maar wil daar verder geen uitspraken over doen.

Het bericht met de beelden van de inbraak is inmiddels tientallen keren gedeeld, maar er zijn nog geen waardevolle tips binnengekomen. Het café hoopt dat de dader zich spoedig meldt en er geen aangifte gedaan hoeft te worden. De schade in het café viel mee. Het is niet bekend hoeveel liter bier er exact verloren is. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen