Volledig scherm
Renske Frieswijk (16) staat op de kandidatenlijst van CDA Hoeksche Waard. © privébezit

CDA Hoeksche Waard zet agrariër
en 16-jarige op kandidatenlijst

De kandidatenlijst van het CDA Hoeksche Waard voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november telt liefst vijftig namen. Renske Frieswijk is misschien wel de meest opvallende naam. De Numansdorpse, die op plek 23 staat, is pas 16.

Een ander opvallend gezicht is Basjan Niemansverdriet uit Strijensas, jarenlang het gezicht van de Hoeksche Waardse afdeling van boerenorganisatie LTO. Hij bezet plek zes van de CDA-lijst. Ook Numansdorper Marco Heemskerk (5) en Paul Rijken (7) uit Westmaas staan op verkiesbare plekken. Zij hebben ervaring als statenlid van de provincie Zuid-Holland.

Quote

Deze lijst herbergt kwaliteit, ervaring en fantasti­sche jonge talenten

Paul Boogaard

Eerder werd Paul Boogaard (wethouder in Korendijk) al gekozen als lijsttrekker van het CDA. Achter hem staan Karoline Vorthoren (huidig fractievoorzitter in Korendijk) en Joanne Blaak (raadslid in Binnenmaas) op de plaatsen twee en drie. De vierde plaats wordt bezet door Ad Valkenburg (nu fractievoorzitter in Oud-Beijerland). De kandidatenlijst werd gisteravond in Westmaas unaniem door de leden goedgekeurd.

Kwaliteit

Jeanette Kuipers (Strijen), Erik Meijer (Maasdam) en Jolanda Koning (Oud-Beijerland) completeren de top-10. ,,Deze lijst herbergt kwaliteit, ervaring en fantastische jonge talenten'', aldus Paul Boogaard. ,,We gaan met met veel elan en enthousiasme de verkiezingscampagne in. Dat de leden de lijst unaniem en zonder stemming hebben vastgesteld, vind ik een ultiem bewijs van de eensgezindheid die er heerst binnen het CDA. Hiermee kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.”

Volledig scherm
Agrariër Basjan NiemantsverdrIet uit Strijensas wil voor het CDA de eerste Hoeksche Waardse gemeenteraad in. © VICTOR VAN BREUKELEN

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard