Terug in de tijd: Mozaiq in 2007.
Volledig scherm
Terug in de tijd: Mozaiq in 2007. © Bill Yildirim

Club Mozaiq keert na tien jaar 'als vanouds' terug

Wie herinnert zich nog de feesten in het weekend bij Mozaiq op het Vierwiekenplein in Oud- Beijerland? Nog even en er kan weer gedanst worden zoals tien jaar geleden. De voormalige eigenaar van de club slaat de handen ineen met The Lobby in Oud-Beijerland. Daarmee keren de legendarische feesten terug.

Na zijn Mozaiq-jaren begon Oud-Beijerlander Bill Yildirim een autobedrijf en flyboardbedrijf, maar tot op de dag van vandaag krijgt hij nog regelmatig de vraag of Mozaiq niet kan terugkeren.

Het is nu precies tien jaar geleden dat Mozaiq de deuren sloot. ,,Natuurlijk dachten we daar over na, maar er waren maar weinig locaties in Oud-Beijerland met de grootte, de uitstraling en de mogelijke sfeer die we bij Mozaiq hadden", vertelt oud-eigenaar Yildirim.

Quote

Er zijn weinig locaties in Oud-Beijerland met de grootte, de uitstra­ling en de mogelijke sfeer die we bij Mozaiq

Bill Yildirim

Mozaiq zat van 2006 tot 2010 aan het Vierwiekenplein. Op deze locatie kun je tegenwoordig eten bij Yakumi en het Griekse restaurant Poseidon.

Het eerste 'nieuwe' Mozaiq-feest wordt gehouden op zaterdag 29 februari. Het moet, ondanks dat dit op een nieuwe plek gebeurt, weer zoals vanouds voelen. Yildirim: ,,We hopen echt de sfeer van tien jaar geleden terug te halen. De locatie is natuurlijk heel anders, maar met de muziek, het geluid en de bezoekers van toen en nu gaan we ervoor. De bar is prachtig ingericht en de ruimte is heel geschikt voor band- en dansavonden."

Live

Het is de bedoeling dat de live bandavonden en dj-avonden die ook regelmatig in Mozaiq werden gehouden, nu op regelmatige basis bij The Lobby zijn.

De eerste editie van Mozaiq @ the Lobby op 29 februari is met de Stolling Rones, een Rolling-Stones tributeband. Voor, tussen en na de optredens van de band zorgt DJ Patriz ervoor dat niemand de behoefte heeft om stil te zitten.

Kaarten zijn nu te koop bij The Lobby of online en kosten 11,21 euro per stuk.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen