Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ADN Beeldredactie

D66 wil meer geld om achterstallig groenbeheer snel in te halen

D66 vindt dat er meer geld moet komen om het achterstallige groenbeheer in te halen. Volgens de partij liggen er in de gemeente ook voldoende kansen om veel vriendelijker met de lokale natuur om te gaan.

Pim Booman van D66 stelt dat er snel iets moet gebeuren. En daar is geld voor nodig. ,,Laten we dat geld dan wel proberen op het eiland te houden door maximaal onze eigen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hierop in te zetten.''

Dat de partij het achterstallig onderhoud graag wil inhalen, komt doordat Hoekschewaards Landschap recentelijk een presentatie gaf over het groenbeheer in de Hoeksche Waard. ,,Als je de plaatjes en toelichting van HWL ziet, dan vraag je je af waarom we het niet allang zo doen. Door bijvoorbeeld niet alle rietkragen ineens weg te maaien, spaar je de dieren en ziet het er allemaal ook veel vriendelijker uit."

Ecoloog

Om ervoor te zorgen dat de gemeente Hoeksche Waard zelf meer aandacht krijgt voor goed doordacht natuurbeheer pleit D66, net als een groot aantal andere partijen, ook voor het aanstellen van een ecoloog binnen de gemeente.

De gemeenteraad spreekt vandaag verder over de verschillende plannen en voorstellen en neemt dan een besluit.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen