Volledig scherm
Het Hoeksche Waards Dames Peloton © Hoeksche Waards Dames Peloton

Dameswielerclub in race voor 'Club van het Jaar 2019'

Het Hoeksche Waards Dames Peloton is hard op weg naar de titel Club van het Jaar 2019. In de tussenstand van de verkiezing staat de Hoeksche wielerclub regionaal op de eerste plaats en provinciaal op nummer twee.

Club van het Jaar is een initiatief van het NOC*NSF. Voorwaarde om mee te kunnen doen, is het aangesloten zijn bij een landelijke sportbond, in dit geval het NTFU. Naast de nationale titel kunnen de dames een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promotiefilm voor de club winnen.

Het Hoeksche Waards Dames Peloton bestaat sinds drie jaar. Trainingen, clinics of fietsonderhoud workshops: alles is ingevuld naar de wensen van de dames. Naar eigen zeggen onderscheiden zij zich hiermee van de bestaande wielerverenigingen in de Hoeksche Waard en omgeving.

Van 6 mei tot 7 juni kan er gestemd worden, de clubs met de meeste stemmen in de provincie worden gekroond tot Provinciewinnaar. Een vakjury kiest uit de 12 provinciewinnaars welke sport- en cultuurclub zich in 2019 Club van het Jaar mogen noemen. Stemmen kan hier.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard