Volledig scherm
Linda Kramp van L!N-bloemen in Nieuw-Beijerland. © in de buurt

Deze bloemist is volgens haar klanten een aanwinst in Nieuw-Beijerland

Na maanden klussen opende Linda Kramp twee maanden geleden haar eigen bloemenzaak, L!N Bloemen, in Nieuw-Beijerland. En wat voor één. Linda werkte vijftien jaar bij een bloemist in Oud-Beijerland, tot op een avond thuis in Nieuw-Beijerland de telefoon ging, waarmee alles begon te rollen.

Het pand aan de Kerkstraat waar voorheen een praktijk voor tandprotheses in zat, kwam op de markt. ‘Echt wat voor jullie,’ vond een vriend die Linda en haar man Marco den Boer opbelde. Marco heeft zijn eigen hoveniersbedrijf en Linda werkt al vijftien jaar in een bloemenzaak. Zo zou ze voor zichzelf kunnen beginnen. Dat idee kwam niet helemaal uit de lucht vallen.

,,Een eigen zaak beginnen, dat was wel iets waar we het af en toe over hadden”, vertelt Linda. ,,Toen de vorige bloemist hier in het dorp ermee stopte, zei iedereen tegen mij: dan ga jij het nu zeker doen.” Maar dat deed ze niet, al bleef het idee ergens in haar achterhoofd spoken. Het kwam goed tot leven na dat telefoontje.

Quote

Toen de vorige bloemist hier in het dorp ermee stopte, zei iedereen tegen mij: dan ga jij het nu zeker doen

Linda Kramp

,,Ik ben naar een inkoopbeurs gegaan om te kijken of ik bepaalde merken die ik graag wilde hebben, mocht verkopen. Dat lukte. Dus toen werd het verbouwen, baan opzeggen en van start.” Er moest wel fiks verbouwd worden.

Hulp

,,Gelukkig kreeg ik veel hulp van vrienden en familie. Nog steeds trouwens. Zonder hen zou het niet lukken.” Als je L!N Bloemen nu binnenstapt, herken je in niets meer de praktijk die het eerst was. Robuust, industrieel, landelijk en sfeervol.

,,En dat voor Nieuw-Beijerland hè’’, zegt Linda met een glimlach. ,,De meeste klanten zeggen me een aanwinst voor het dorp vinden. Maar ik ben nog niet in de fase dat ik al kan genieten van wat ik heb neergezet.” 

Lees hier het hele verhaal.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen