Jolanda Koning, Nikki en Angelique van Wijk houden het spandoek omhoog in 's-Gravendeel.
Volledig scherm
PREMIUM
Jolanda Koning, Nikki en Angelique van Wijk houden het spandoek omhoog in 's-Gravendeel. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Deze dames toveren met veel liefde een lach op het gezicht van verstandelijk beperkten: ‘Mijn hart ligt hier’

Een lach op het gezicht toveren van iemand met een verstandelijke beperking. Dat is het doel van Jolanda Koning en Angelique van Wijk. Zij sloten zich aan bij #onbeperkteliefde, om deze mensen een hart onder de riem steken.

In de tuin van Logeerhuis De Bijenkorf in 's-Gravendeel danste afgelopen weekend vrijwilliger Nikki van Wijk - dochter van mede-initiatiefnemer Angelique van Wijk - vrolijk op de maat van de muziek die uit de boxen klonk. In die tuin zette Jolanda Koning en Angelique van Wijk spandoeken neer, met lieve teksten erop. Achter de ramen van de Gemiva-locatie keken kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking verrast naar het spektakel. Ze volgenden enthousiast de danspasjes, maakten plezier en ze vergaten even de eenzame coronaperiode.

 1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
  PREMIUM
  video

  Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

  Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

 • Ja (20%)
 • Nee (80%)
1663 stemmen