Volledig scherm
PREMIUM
Carin Uyl-de Groot is volgende week loper bij team 0186 voor de RopaRun. (RD/HW) FOTO: © VICTOR VAN BREUKELEN © VICTOR VAN BREUKELEN

Deze fanatiekelingen doen mee aan de Roparun

Maandenlang hebben ze getraind, vergaderd en op allerlei manieren geld ingezameld. Komend weekeinde is het zover voor honderden Hoeksche Waarders: de Roparun 2019. Alleen al vanuit de Hoeksche Waard doen er bijna twintig teams mee. Ieder lid heeft zijn of haar eigen taak. Allemaal zijn ze even belangrijk, want alleen als team haal je de finish. Vier Hoeksche Waardse Roparunners vertellen hun verhaal.

‘Dit jaar geniet ik van al die mensen die je toejuichen’

Volledig scherm
Carin Uyl-de Groot is volgende week loper bij team 0186 voor de RopaRun. © VICTOR VAN BREUKELEN

,,Sporten doe ik al mijn hele leven, vooral tennissen en hardlopen. In het dagelijks leven houd ik mij als hoogleraar bezig met evaluatieonderzoek van zorg, vooral op het gebied van kanker. Die twee interesses komen samen bij de Roparun, vandaar dat ik ook in het Comité van Aanbeveling zit.

Bij ons onderzoek zie ik wat er schort aan patiëntenzorg, ook op sociaal gebied. Iemand kan genezen zijn verklaard, maar de impact is enorm. Voor de patiënt en voor zijn omgeving, de mantelzorgers. Dankzij het geld van de Roparun is het mogelijk om juist dat sociale stuk aandacht te geven.

Twee jaar geleden was ik reserve, vorig jaar heb ik voor het eerst meegelopen. Ik moet die tijd er echt voor vrij maken. Naast het werk komen er nu looptrainingen bij. Mijn man Marco is als teamcaptain ook druk in de weer voor de Roparun.

Vorig jaar was heel bijzonder, al voelde ik mij op de avond van eerste pinksterdag een halve zombie na een nacht niet slapen. De conditie heb je wel, maar zo’n run kun je niet oefenen. Ik liep in een soort roze wolk en heb in Oud-Beijerland niemand écht gezien. Dit jaar ga ik genieten van al die mensen die je staan toe te juichen.”

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen