Volledig scherm
De familie Van der Linden heeft het erg naar de zin in Zuid-Frankrijk. © Indebuurt Hoeksche Waard

Deze Nieuw-Beijerlandse familie leeft hun droom in Zuid-Frankrijk

indebuurtBrigitte en Don van der Linden en hun drie dochters verruilden Nieuw-Beijerland in 2015 voor Zuid-Frankrijk. Zij maakten er hun droom waar.

Brigitte, Don en hun dochters Iris, Maran en Kira hakten in 2015 de knoop door. Ze vertrokken voor het grootste avontuur van hun leven naar La douce France.

Brigitte: ,,Vroeger gingen we altijd op vakantie naar Frankrijk. Zodra we de Franse grens overgingen, voelden we meteen een bepaald soort rust. Dat komt door die fijne Franse sfeer: iedereen neemt uitgebreid de tijd om lekker te eten en niemand heeft haast. We wilden eigenlijk nooit naar huis aan het einde van onze vakantie. 'Laten we dan zelf een vakantieverblijf starten', grapten we daarom vaak. Maar die droom ging niet uit ons hoofd. Dus werd die wens op een gegeven moment zo groot dat we ons beseften: als we dit écht willen, moeten we het nu doen."

Quote

De wens werd op een gegeven moment zo groot dat we ons beseften: we moeten het nu doen

Brigitte van der Linden

Bordeaux

Na een zoektocht vonden ze de perfecte plek om een nieuw leven te beginnen: Fongrave, een plaatsje ten oosten van Bordeaux. Ze werden trotse eigenaren van Domaine Ramonjavel: een glamping met compleet ingerichte lodgetenten.

,,In het begin liepen we tegen veel praktische dingen aan. Bijvoorbeeld met het koken: wat kook je voor zoveel mensen? En hoe doe je dat? We moesten bij wijze van spreken het (camping)wiel nog uitvinden. Maar daar leerden we van. Daardoor weten we onze creativiteit nu beter in te zetten. Zo maakten we een kinderparadijs met een kinderboerderij. En binnenkort komen er vier alpaca's.''

Ook de kinderen hebben het naar hun zin. ,,Ze ontpoppen zich alledrie tot ware Françaises.''

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen