Pierrôt van Straten en Brigitte Ehbel in de keuken in de Spaanse Polder.
Volledig scherm
PREMIUM
Pierrôt van Straten en Brigitte Ehbel in de keuken in de Spaanse Polder. © Frank de Roo

Dit stel haalt het restaurant naar jouw huiskamer: ‘Een stamppotje-blote-billetjes-in-het-gras’

Zet twee creatieve geesten bij elkaar en je krijgt de mooiste plannen. Bij Pierrôt van Straten en Brigitte Ehbel uit Oud-Beijerland is dat de bereiding van comfortfood, maaltijden met mooie herinneringen. ,,Zeker als kinderen in de zorg werken, is het fijn om te weten dat het eten voor je vader of moeder is geregeld.’’

Quote

Ik werd steeds enthousias­ter naarmate we er verder over spraken

Brigitte Ehbel

In de professionele keuken boven de Zegro in de Spaanse Polder in Rotterdam voelt Van Straten zich als een vis in het water. Hier runt hij de koksopleiding van zijn eigen 010 Horeca Opleidingen en heeft hij 010 Horeca Support. Daarnaast is hij parttime docent op het Albeda College. Vanaf het moment dat de scholen gingen sluiten, lag zijn werk ook stil. Partner Brigitte werkte nog een week door in haar Rotterdamse kapsalon L'EHBEL, maar sloot de deuren toen de maatregelen werden aangescherpt.

,,Al snel kwam Pierrôt met het lumineuze idee om op bestelling maaltijden klaar te maken en te bezorgen bij de mensen. Ik had aanvankelijk zo'n 'het-zal-wel'-gevoel, maar werd steeds enthousiaster naarmate we er verder over spraken'', vertelt Ehbel, die voor het koksvak ook de juiste diploma's heeft.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen