Volledig scherm
Eerste, symbolische kerstboom in Joris' Kerstboom in bieb Oud-Beijerland, ter nagedachtenis aan overleden collega Rida van Kints. © Bibliotheek Oud-Beijerland

Eerste bal in Joris' Kerstboom is voor overleden bibliotheekmedewerker Rida

De eerste, symbolische bal die gisteren in Joris’ Kerstboom in de bibliotheek van Oud-Beijerland is gehangen, is ter nagedachtenis van bibliotheekmedewerker Rida van Kints. Haar man Frans hing samen met bibliotheekdirecteur Nell Schuijff een foto van haar in de boom, in het bijzijn van haar collega’s.

Van Kints overleed in januari van dit jaar totaal onverwacht. De medewerker educatie, collectie en activiteiten werkte tientallen jaren voor de bieb.

Joris’ Kerstboom staat voor het tweede jaar in de bibliotheek in Oud-Beijerland Centrum. Tot 24 december kunnen alle bezoekers een voor hen bijzonder persoon in de boom hangen. Ze kunnen bijvoorbeeld een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een vriendschap vieren. De boom is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma, waarbij presentator Joris Linssen mensen uitnodigt om een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen