Volledig scherm
In de oude school Schuring komt een speciale ruimte voor ALS-patiënten, met een B&B voor begeleiders. © Jasper van Everdingen

Eerste bed and breakfast voor ALS-patiënten

ALS-patiënten die er samen met hun familie tussenuit willen, kunnen in de toekomst terecht in de voormalige school Schuring in Numansdorp. In het multifunctionele onderkomen, dat De Schuringse Klasse gaat heten, komt voor het eerst in Nederland een bed and breakfast met daaraan vastgekoppeld een studio voor verpleegkundigen.

De ALS-studio moet in het lage bijgebouw komen, waarin onder meer een garage zat. Die investering voor zo'n studio kost minimaal 100.000 euro.

Initiatiefnemer Cor van der Linde, buurman van de oude school en sinds kort eigenaar van het pand, hoopt dit met de op te richten stichting Bernardus via sponsorgeld en donaties op te halen.

In twee voormalige lokalen van het schoolgebouw komen twee bed and breakfastkamers. Dat is mede om familieleden van ALS-patiënten een onderkomen te geven. In de toekomst hoopt Van der Linde het derde en achterste schoollokaal in te richten als kookstudio met een koffiepunt erbij.

Restauratie

Op dit moment wordt al gewerkt aan de restauratie van de oude school, die zoveel mogelijk in de oude staat wordt hersteld.

Op het witte bijgebouw na, dat al gesloopt is, blijft de buitenkant van het hoofdgebouw hetzelfde. Wel komen er nieuwe kozijnen in, worden het schoolplein en de parkeerplaats opnieuw bestraat er wordt er groen toegevoegd.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen