Volledig scherm
Hoeksche Waard © AD

Eerste Kamer besluit later over herindeling Hoeksche Waard

Het is nog niet bekend wanneer de Eerste Kamer het definitieve oordeel velt over het wetsvoorstel om de vijf Hoeksche Waardse gemeenten samen te voegen. Duidelijk is wel dat dit niet meer deze maand gebeurt.

De commissie van de Eerste Kamer besloot vandaag om minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) nog een aantal vragen te stellen over het hele pakket van twaalf herindelingen, waaronder die in de Hoeksche Waard. Op 5 juni moeten de politieke partijen in de Eerste Kamer hun inbreng voor die schriftelijke vragen leveren. Of er nog vragen over de fusie in de Hoeksche Waard tussen zitten, is nog niet bekend.

Verkiezingen

Nadat deze vragen zijn beantwoord, volgt er een debat in de Eerste Kamer. Vermoedelijk gebeurt dit nog voor het zomerreces. Voor de Hoeksche Waard en andere gemeenten, is dat van belang, omdat de voorbereidingen voor de vorming van de nieuwe gemeenten al in volle gang zijn. De gemeenteraadsverkiezingen in de Hoeksche Waard zijn op 21 november, waarna de nieuwe gemeente per 1 januari ontstaat.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

poll

Een P+R in Heinenoord is hard nodig

  • Ja (0%)
  • Nee (0%)
  • Neutraal (0%)
0 stemmen