Volledig scherm
De werkzaamheden zijn vandaag begonnen. © gemeente hoeksche waard

Eerste meters voor nieuwe fietsverbinding Tiengemetenpad

In Piershil is een begin gemaakt met de eerste meters van het Tiengemetenpad in de Hoeksche Waard. De werkzaamheden voor de snelle fietsverbinding zijn vandaag begonnen.

Het fietspad verbindt de eilanden Tiengemeten en Voorne-Putten en loopt van het stedelijk gebied naar de aanlegplaats van de pont naar Tiengemeten. Het fietspad maakt zo onderdeel uit van een belangrijke poort naar de Delta.

Wethouder Paul Boogaard (gemeente Hoeksche Waard) en Martijn Hamerslag (gemeente Nissewaard) zetten zich al langere tijd in voor een verbinding van bestaande (recreatieve) routenetwerken in beide gemeenten. Met de komst van het Tiengemetenpad komt er naast de gewenste verbindingen met de gemeenten ook een aansluiting met de eilanden aan weerszijde van het Spui.

Bloemrijk grasmengsel

Het doel is om het Tiengemetenpad uiterlijk in 2021 als geheel op te leveren. Het nieuwe Tiengemetenpad wordt gerealiseerd in verschillende fasen. In de eerste fase wordt het bestaande fietspad over de Noordpolderse Kade in Piershil aangepakt en verbreed. Het gaat om het pad langs het Piershilse Bos. De werkzaamheden vinden deze week plaats bij de Spuiweg/Spuidijk.

In de bermen wordt een bloemrijk grasmengsel ingezaaid met inheemse kruiden zoals duizendblad, margriet, rolklaver, rode klaver, witte klaver en koopkruid. Het eerste deel van het Tiengemetenpad is naar verwachting klaar op 29 maart.

Het nieuwe fietspad sluit op Voorne-Putten aan bij het fietsnetwerk van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Het leidt via Brielle, Rozenburg en het Westland tot in Den Haag. De fietspaden zijn zo ingericht dat de fietser zoveel mogelijk ongehinderd kan doorrijden.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1635 stemmen