Volledig scherm
Aan de Sterrenlaan in Puttershoek waaide een flinke boom om. © Qphoto

‘Eerste storm van 2019' zorgt voor veel materiële schade

De wind zorgde vandaag op veel plekken voor stormschade. Zo waaide aan de Sterrenlaan in Puttershoek een flinke boom om. Die trok ook een lantarenpaal mee in zijn val. Het KNMI had deze morgen voor de zuidelijke provincies en Zuid-Holland code oranje afgegeven. Inmiddels is de wind weer iets afgenomen, maar morgen is er opnieuw kans op storm.

Volgens Weerplaza is de storm van vandaag de eerste officiële storm van dit jaar. Vanuit de hele regio komen er inmiddels meldingen van stormschade binnen.

Quote

Eerste officiële storm van 2019

De gevallen boom in Puttershoek blokkeerde ook een straat en is daarom door de brandweer in stukken gezaagd om de weg weer vrij te maken. In Numansdorp viel een boom tegen en geparkeerde auto, daarbij vielen geen gewonden.

In Oud-Beijerland dreigden er zonnepanelen van een dak te waaien. De bewoner van het huis wilde de panelen graag beschermen en bleef er net zo lang op liggen tot de brandweer aankwam.

Ook in 's Gravendeel waaide een boom om. Die kwam deels over de weg te liggen waardoor het verkeer uit moest wijken.

'Geen persoonlijk letsel’

De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid laat weten dat er inmiddels meer dan 50 schademeldingen uit het hele verzorgingsgebied zijn.  Naast omgewaaide bomen gaat het dan om schade aan bouwterreinen, losliggende dakpakken en dakplaten en een afgewaaid rolluik. Voor zover bekend is het gebleven bij materiële schade.

Even verderop naar het noorden, in Rotterdam, is het beeld hetzelfde. Veel schade, maar geen ‘persoonlijk letsel’. ,,Blijf vooral lekker binnen", zo liet de politie daar weten.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche-Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen