Volledig scherm
Het terrein waar het voormalige dorpshuis van Goudswaard stond, wordt eindelijk bebouwd. © Qphoto

Eindelijk actie: bouwputten in Goudswaard en Piershil na jaren aangepakt

De twee gaten op de plek van de voormalig dorpshuizen in Goudswaard en Piershil lijken eindelijk opgevuld te worden. Het begin van de verkoop van vijftien woningen staat voor het einde van dit jaar gepland, in 2020 gaan de eerste palen de grond in.

Tientallen inwoners kijken sinds de sloop van de dorpshuizen tegen een bouwput aan. De terreinen liggen inmiddels al zo'n 24 maanden braak. Ook de voormalig gemeente Korendijk ergerde zich groen en geel. Voormalig wethouder Gerard den Boer stelde een jaar geleden verontwaardigd te zijn over het feit dat er een jaar na de sloop nog geen woning is gebouwd. Daar kwam uiteindelijk nog een jaar bij, want beide dorpshuizen gingen in 2017 al tegen de vlakte.

Verkoop

Maar het gaat nu gebeuren: de verkoop staat gepland voor het einde van dit jaar. ,,Bij een vlotte verkoop worden de woningen in 2020 gebouwd en mogelijk al opgeleverd'', laat de gemeente weten. De sociale koopwoningen voor starters kosten tussen de 193.000 en 217.500 euro.

In de Koningin Julianastraat in Piershil bouwt Gebroeders Hooghwerff acht sociale koopwoningen. In Goudswaard zijn zes sociale koopwoningen en twee twee-onder-een-kapwoningen ingetekend.

Betaalbaar

Wethouder Piet van Leenen is blij dat de woningbouw in de kleinere dorpen tot uitvoering komt. ,,Er is behoefte aan betaalbare starterswoningen, zeker in dat gebied'', stelt de woonwethouder, die daarbij verwijst naar de eerste woontop van de gemeente vorige week. ,,Het aantal jonge huishoudens dreigt af te nemen. Daardoor staan de voorzieningen onder druk en dreigt er een krappe arbeidsmarkt in de Hoeksche Waard. Het is belangrijk dat we een goede woningvoorraad creëren om deze groep naar het gebied te trekken.''

Quote

Het is belangrijk dat we een goede woningvoor­raad cre|eren om starters naar het gebied te trekken

Piet van Leenen

Aannemer Hooghwerff uit Strijen zegt dat de bouw even op zich heeft laten wachten omdat het bestemmingsplan moest worden aangepast. ,,Dat heeft wat tijd gekost. De vergunning staat op het punt van afgeven. Als de vergunning, verkoop en bouw soepel verlopen, is het realistisch te stellen dat de woningen in 2020 klaar zijn.''

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen