Volledig scherm
De kans is groot dat er bij de Oude Tol in Oud-Beijerland een tokkelbaan wordt aangelegd. © ANP

‘Tokkelbaan in natuurspeeltuin Oude Tol’

De kans is groot dat er in de nog aan te leggen natuurspeeltuin bij de Oude Tol in Oud-Beijerland een tokkelbaan komt. In alle 120 inzendingen van basisschoolleerlingen, die de basis vormen voor de toekomstige speeltuin aan het Spui, is de tokkelbaan namelijk ingetekend.

Dat verklapte wethouder Harry van Waveren gisteren toen hij op bezoek was bij de Willem Alexanderschool in het dorp. Een tokkelbaan is een systeem waarbij je, hangend aan een katrol, van het ene naar het andere punt van een kabel kunt roetsjen.

Van Waveren was te gast op de basisschool om Damian (12) te feliciteren met zijn inzending. Zijn ontwerp voor de natuurspeeltuin was veruit het populairst van alle inzendingen. Hij kreeg van de wethouder vier entreetickets voor Avontura in Oud-Beijerland, het bordspel ’30 Seconds Junior’ voor in de klas en een ingelijste versie van zijn ontwerp als blijvende herinnering.

Alle ingediende speeltuinontwerpen vormen de basis voor het ontwerp voor de definitieve natuurspeeltuin die bij de Oude Tol moet worden aangelegd. Een architect gaat nu met de ontwerpen aan de slag.

Later dit jaar worden alle kinderen nog een keer gevraagd om te stemmen op het definitieve ontwerp. ,,Als alles volgens planning verloopt, kunnen de kinderen in het voorjaar van 2019 rennen, klimmen, klauteren, ravotten en kliederen bij de Oude Tol’’, aldus de gemeente Oud-Beijerland. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard