Volledig scherm
Een woninginbraak is een ingrijpende gebeurtenis voor bewoners. © Qphoto

European Focus Day in de Hoeksche Waard: alle ballen op voorkomen van woninginbraken

De Hoeksche Waard staat vandaag in het teken van het voorkomen van woninginbraken. Een taak waarde politie uiteraard al elke dag mee bezig is, maar tijdens de European Focus Day wordt er vandaag door agenten extra op gehamerd.

Het basisteam van de politie in de Hoeksche Waard is een van de vele korpsen in Nederland die meedoen aan de Europese politieactie. Op straat en in verschillende dorpen gaven de agenten advies en tips om het potentiële woninginbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Ook in onder meer Rotterdam (op Centraal Station), Den Haag en Roosendaal stonden agenten gisteren paraat om mensen van advies over woninginbraken te voorzien.

De ‘Focus Day’ is een van de acties die hoort binnen het zomeroffensief, dat de politie in het leven heeft geroepen om het aantal woninginbraken tegen te gaan. Hoewel de aantallen in de Hoeksche Waard relatief gezien meevallen ten opzichte van andere regio’s rond Rotterdam, doet ook de ‘eilandpolitie’ mee met de acties.

Tegenhanger

Het zomeroffensief is een tegenhanger van de winteractie, die de politie al jaren uitvoert als het gaat om het tegengaan van woninginbraken. Tijdens het Donkere Dagen Offensief, wanneer de zon vroeg onder is en inbrekers meer kans zien, wordt in verhouding vaker ingebroken dan in de zomer. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (15%)
  • Nee (85%)
608 stemmen