Jon Hermans-Vloedbeld.
Volledig scherm
Jon Hermans-Vloedbeld. © Provincie Zuid-Holland

Ex-Oud-Beijerlandse is nu dé topvrouw op eiland Terschelling

Jon Hermans-Vloedbeld, de laatste burgemeester van Oud-Beijerland als zelfstandige gemeente, maakt opnieuw een 'transfer'. De 66-jarige VVD-politica moet voortaan met de boot om haar werk te doen in de eilandgemeente Terschelling.

Op het waddeneiland begint ze op 1 april en is ze aangesteld als waarnemend burgemeester. Ze blijft er tot 1 november. Dan maakt ze plaats voor een kroonbenoemde burgemeester.

De van oorsprong Twentse Hermans-Vloedbeld streek enkele jaren geleden plots neer in Oud-Beijerland, waar ze de vertrokken burgemeester Klaas Tigelaar opvolgde. Daarvoor werkte ze in de regio al in Ouderkerk en Ridderkerk en was de 'burgermoeder' in de stad Almelo.

Herindeling

Hermans-Vloedbeld bleef Oud-Beijerland trouw tot eind 2018, toen de herindeling met de vier andere gemeenten in de Hoeksche Waard een feit was. Na haar periode in de Hoeksche Waard vertrok ze naar Noordwijk. Die gemeente laat ze nu achter voor een waarnemend burgemeesterschap op het Friese eiland.

Waar ze in de nog niet gefuseerde Hoeksche Waard de enige vrouwelijke burgemeester was, zo heeft ze in de provincie Friesland straks meer vrouwelijke collega's. Hermans-Vloedbeld is daar zelfs de zesde vrouwelijke 'topvrouw' in de provincie. Een unicum voor Friesland.

 1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
  PREMIUM
  video

  Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

  Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

 • Ja (20%)
 • Nee (80%)
1663 stemmen