Volledig scherm
De specerijenfabriek van Intertaste in Puttershoek sluit waarschijnlijk de deuren. © AD

Fabriek Intertaste in Puttershoek waarschijnlijk dicht

De specerijenfabriek van Intertaste in Puttershoek sluit waarschijnlijk de deuren. Euroma, dat het bedrijf begin dit jaar overnam, wil de productieactiviteiten verhuizen naar een nieuw pand in Zwolle. Wat precies de gevolgen zijn voor het personeel is nog niet bekend.

De ongeveer honderd personeelsleden die in Puttershoek werken, zijn deze week ingelicht over het voorgenomen besluit van kruiden- en specerijenproducent Euroma.

Het plan ligt op dit moment bij de ondernemingsraad. Wanneer die positief advies geeft voor de verhuizing, en dat gebeurt naar verwachting over enkele weken, worden de plannen definitief.

Euroma nam de grote Nederlandse concurrent Intertaste in februari van dit jaar officieel over. Beide bedrijven waren toen ongeveer even groot. Na de overname ontstond een concern met ongeveer 500 medewerkers en een omzet van 220 miljoen euro.

Euroma is dit jaar druk bezig met het samenvoegen van de expertises van beide bedrijven. Dit zijn het ontwikkelen en produceren van op kruiden en specerijen gebaseerde smaakoplossingen, zoals kruidenmengsels, sauzen, dressings en soepen.

Scenario's

Sinds de overname zijn verschillende scenario’s uitgewerkt wat betreft de huisvesting van de verschillende bedrijfs- en productieactiviteiten. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, wil ze een aantal productieactiviteiten verplaatsen naar Zwolle.

Daar bouwt Euroma momenteel een moderne en duurzame state-of-the-art fabriek met een innovatiecentrum. Daar komt dan ook het hoofdkantoor van Euroma, dat nu nog in Wapenveld gevestigd is. Behalve aan het Weverseinde in Puttershoek sluiten daardoor op termijn ook de fabrieken in Utrecht en Wapenveld.

Wat de verhuizing van de activiteiten naar Zwolle exact voor gevolgen heeft voor het personeel in Puttershoek, is nog niet duidelijk. ,,Op dit moment wordt uitgezocht en besproken met de betrokken medewerkers of ze willen meeverhuizen’’, zegt een woordvoerder van Euroma.

Pachtcontract

Het bedrijf streeft er naar om haar medewerkers eind juni meer duidelijkheid te geven over de tijdsplanning voor het verplaatsen van de activiteiten, het sluiten van de locaties en de afspraken die vast zullen worden gelegd in een sociaal plan. Daarover wordt de komende weken gesproken met de bonden. Wel is bekend dat het pachtcontract van Intertaste, dat is gevestigd op het voormalige suikerfabriekterrein, eind 2019 afloopt.

,,We zien het voorgenomen besluit als een noodzaak, maar realiseren ons zeker ook dat het een wezenlijke impact heeft op een groot deel van de organisatie en onze medewerkers’’, schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard