Volledig scherm
FC Binnenmaas is terug in de tweede klasse en dat werd gevierd in Geervliet. © john de pater

FC Binnenmaas met overmacht kampioen in derde klasse

FC Binnenmaas is glorieus kampioen van 3D geworden. De ploeg van Fop Gouman eiste bij GHVV'13 de langverwachte titel op met een klinkende 0-6 zege bij GHVV'13.

FC Binnenmaas was al heel het seizoen topfavoriet voor de titel. Met elf punten voorsprong was de strijd inmiddels al helemaal beslist. Ook al ging de zo onverstoorbare lijstaanvoerder de laatste weken geforceerd voetballen, doordat het de druk van het succes voelde toenemen. Vorig jaar ging 'FCB' in de nacompetitie zelfs aan die druk ten onder, toen de prijzen verdeeld werden.

Zaterdag, bij GHVV'13, schudde een ontketende koploper alle kampioensstress van zich af. Al in de eerste minuut legde de diep gestuurde Sven Post de bal panklaar voor Riccardo Wijsbroek, die de bezoekers een droomstart gaf: 0-1. De aanzet voor een zorgeloze middag, waarvan de uitslag (0-6) nog een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld was. De arme thuisploeg figureerde slechts.

De afzwaaiende Post (33) wees zijn ploeg nog één keer de weg. Bij liefst vijf doelpunten (één goal, vier assists) was de lepe middenvelder betrokken. ,,Ik had het idee dat dit de laatste wedstrijd voor me was waarin ik nog het verschil kon maken'', zei hij. ,,Want als er niks meer op het spel staat, vind ik het niet meer leuk. En je wilt het wel goed afsluiten. Ik denk dat je dan niet mooier kan afsluiten dan op deze manier.‘’

Vorig jaar nog de schlemiel

Aanvoerder Johnny Maijers greep een jaar geleden met zijn club naast promotie, nadat hij en Leon van der Stel in de strafschoppenserie tegen Spirit misten. Nu promoveert hij alsnog, mét een gescoorde kalktrap in de kampioenswedstrijd. ,,Ik speel al vanaf minuut één in het eerste van Binnenmaas. En in een eerste elftal word je niet vaak kampioen. Ik ben 31, zal het dus ook niet veel meer meemaken. Dan is dit fantastisch!‘’

Gouman, die vertrekt naar VVGZ, droeg de titel op aan de hele club. ,,Als je ziet hoe betrokken iedereen is geweest, in de twee jaar dat ik hier trainer ben, dan is dat echt bijzonder. Dat heb ik niet veel meegemaakt. Ik ga hier enerzijds met een gevoel weg dat de samenwerking misschien te kort is geweest. Misschien is dat ook wel een goed gevoel. En anderzijds met een trots gevoel dat ik een ploeg achterlaat die meer klaar voor de tweede klasse is dan drie jaar geleden. Daar ben ik heel blij mee."

FC Binnenmaas: Botterhuis; Van der Wilt, Van der Giesen, Maijers, De Graaf (70. Van Puffelen); De Boer, Post, Wijsbroek (65. Leggedoor, 80. Van der Stoep); Mathilda, Brinkman, Van der Laan.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen