Volledig scherm
De inbrekers die bij NBSVV een feestje bouwden, hebben zich nog niet gemeld. © Google Streetview

'Feestende' inbrekers bij NBSVV nog op vrije voeten

Een kleine week nadat NBSVV slachtoffer werd van een inbraak, is nog altijd niet bekend wie de daders zijn die afgelopen weekeinde op sportpark de Kreek hebben huisgehouden. 

De Nieuw-Beijerlandse voetbalvereniging liet begin deze week weten de inbrekers op camerabeelden te hebben vastgelegd en dreigde de beelden openbaar te maken, als de dieven zich niet zelf bij de club zouden melden. Dan zou eventueel met hen naar een oplossing kunnen worden gezocht. ,,De daders hebben zich tot op heden nog niet gemeld", laat de preses weten. ,,We hopen dat ze dat alsnog zullen doen. Het politieonderzoek gaat in ieder geval verder.''

Duizenden euro's

Wel is inmiddels duidelijk dat er voor duizenden euro's aan schade is aan kapotte kozijnen en deuren. Dat komt omdat de inbrekers deuren hebben ingetrapt om via een kleedkamer in de kantine te komen. Via een andere deur braken zij weer naar buiten.

Haast leken de dieven niet te hebben. Naast het openbreken van een kluis met contanten, maakten zij meteen van de gelegenheid gebruik door het zichzelf eens goed naar de zin te maken. Zo grepen zij snoep uit een automaat, dronken frisdranken als Chocomel en Fristi, en zetten de frituurpan aan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard