Volledig scherm
De N217. Foto ter illustratie. © Qphoto

Fietsbrug naar de N217 moet fietsers ontlasten

Oud-Beijerland wil een fietsbrug aanleggen vanaf de Frans Halsstraat naar het fietspad langs de N217. De verbinding moet vooral scholieren en sportende kinderen een veiliger alternatief geven.

Want de Rembrandtstraat, die dwars door de woonwijk loopt, is overvol met verkeer. Daarnaast rijden veel automobilisten er (te) hard. Voor scholieren, die naar De Willem of het Hoeksch Lyceum fietsen, is de straat elke ochtend een van de meest gevaarlijke obstakels. Een brug biedt ook een alternatief voor kinderen die op De Kikkershoek sporten.

Oud-Beijerland vindt dat de brug er moet komen om de fietsers een veiliger gevoel te geven wanneer ze zich door het dorp verplaatsen. Zeker omdat de gemeente het gebruik van de tweewieler stimuleert en het onnodige verkeer zo veel mogelijk van de weg wil halen.

De provincie Zuid-Holland staat positief tegenover de fietsbrug richting de N217. Toch maken enkele bewoners van de Frans Halsstraat zich zorgen. Omdat de fietsbrug aan het einde van hun straat wordt aangelegd vrezen zij dat de onveiligheid in hun straat juist toeneemt door de extra weggebruikers die de brug willen gebruiken.

De gemeente Oud-Beijerland, die dat niet ontkent, gaat met hen nog in gesprek over eventuele aanpassingen aan het wegdek om de fietsers en auto's van elkaar te scheiden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard