Volledig scherm
Ook komend weekeinde is er weer verkeersoverlast op de A29 en N217. Foto ter illustratie. © ANP

Fileleed op A29 en N217 gaat onverminderd door

Werkzaamheden, verkeerd afgestelde verkeerslichten en ongelukken; het fileleed lijkt deze week niet te stoppen op de A29 en de N217 in de Hoeksche Waard. Ook komend weekeinde is er weer verkeersoverlast.

Automobilisten vanuit de richting Rotterdam staan deze week in de avondspits massaal in de file, omdat de nieuwe verkeerslichten bij de afrit Oud-Beijerland (A29) en de N217 niet goed lijken afgesteld. De verkeerslichten richting 's-Gravendeel springen zo snel op rood dat er te weinig auto's door kunnen. Het leidt ertoe dat de snelweg vanaf het Vaanplein vast komt te staan.

Quote

Tolvrij maken van Kiltunnel bij provincia­le projecten wordt onderzocht

Woordvoerder provincie

Volgens een provinciewoordvoerder werken de verkeerslichten als gevolg van de werkzaamheden 'nog niet optimaal'. Wel zijn de verkeerslichten volgens hem bijgesteld 'om tijdens met name de spits de doorstroming enigszins te verbeteren'. Het positieve effect daarvan blijft vooralsnog uit, want ook gisteren stond het verkeer opnieuw stil vanaf het Vaanplein.

De verkeersoverlast gaat in het weekeinde gewoon door. Vanaf morgenavond 21.00 uur tot maandagochtend vroeg laat de provincie op de kruising van N217 met de N489, nabij busstation Reedijk, nieuwe verkeerslichten en openbare verlichting plaatsen. Om die reden is er in alle richtingen van het kruispunt slechts één rijstrook beschikbaar. 

Vuurwapen

De provincie zet daarom, net als afgelopen weekeinde, verkeersregelaars in. Dat blijkt een ondankbare taak. Volgens een provinciewoordvoerder werden verkeersregelaars afgelopen weekeinde slachtoffer van scheldpartijen en zelfs een bedreiging. Een weggebruiker die boos was over de afsluiting van de N217 tussen de snelweg en Oud-Beijerland liet zelfs een vuurwapen zien. De bestuurder keerde vervolgens om en reed snel weg.

Kiltunnel

De provincie is verrast dat door de werkzaamheden ook bij de Kiltunnel verkeersoverlast ontstond. Automobilisten ontweken zo de A29. ,,Om de verkeersdruk meer te spreiden, zal worden onderzocht of het tolvrij maken van de Kiltunnel voor provinciale projecten maatschappelijk verantwoord is'', aldus de provinciewoordvoerder. ,,Er zal een afweging moeten worden gemaakt tussen de verwachte hinder en de extra kosten.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard