Volledig scherm
Twee van de drie auto-inbrekers in Mijnsheerenland zijn aangehouden. De derde is nog spoorloos. © Gratis

Forenzen in Heinenoord geven fiets af aan agenten om verdachte aan te houden

Hoeksche Waarders die vanmorgen nietsvermoedend onderweg waren naar hun werk hebben bij de Heinenoordtunnel hun fiets aan agenten afgestaan. Die zaten om vervoer verlegen bij de achtervolging van een verdachte.

De verdachte zat met twee anderen in een auto, die tot stoppen werd gedwongen tijdens een politiecontrole op de Vrouwehuisjesweg in Mijnsheerenland. In de kofferbak van de auto lagen spullen die vermoedelijk afkomstig zijn van een diefstal. Of dat zo is, wordt nog onderzocht. 

Tijdens de controle werd het de mannen te heet onder de voeten en gingen ze er plotseling vandoor. Twee van hen werden direct aangehouden, een derde wist wel te ontkomen. 

Zijn signalement werd snel verspreid via Burgernet waarna hij werd gespot bij de Heinenoordtunnel. Daar was hij alleen met de fiets in te halen. ,,Gelukkig gaven reizigers hun fiets af en konden we de man op geleende fietsen  achtervolgen’’, zegt een medewerker van de politie Hoeksche Waard. 

Uiteindelijk werd de derde verdachte door agenten in een uienveld aan de Zomerlandseweg in Heinenoord aangehouden. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen