Volledig scherm
Hoeksche Waardse fotograaf Jeffrey Groeneweg exposeert in Miami. Het meest trots is hij op deze mistige plaat in Mookhoek. © Jeffrey Groeneweg

Fotograaf Jeffrey Groeneweg wil met deze adembenemende beelden Amerika inpakken

In de Hoeksche Waard kennen we de landschapsfoto’s van Jeffrey Groeneweg (32) natuurlijk al lang. Nog twee maanden en dan staan ook de Amerikanen met open mond zijn beelden te bewonderen. In december gaat de Maasdamse fotograaf namelijk exposeren op de kunstbeurs Red Dot Miami.

Groeneweg is uitgenodigd als gast-exposant van een galerie uit New York die aan deze beurs in Miami deelneemt. De foto’s die straks in de Verenigde Staten te zien zijn, zijn in de meeste gevallen gemaakt in de Hoeksche Waard. Dat zijn de zwanen in Strijensas, het mistige Mookhoek en de Hoeksche Waardse polder bedekt onder een wit laken. Ook de molens van Kinderdijk gaan de oceaan over.

Naar verwachting trekt de kunstbeurs in Miami liefst 38.000 bezoekers. Tienduizenden ogen zullen dus straks op de beelden van Jeffrey Groeneweg, en die van 500 andere kunstenaars en fotografen, vallen.

Rein Geleijnse uit Oud-Beijerland ging hem eerder voor. Ook hij exposeerde zijn Hoeksche Waardse foto’s zo nu en dan in Amerika.

Volledig scherm
Zwanen in Strijensas. © Jeffrey Groeneweg
Volledig scherm
Geen Hoeksche Waard, wel een beeld dat iedereen herkent: de molens in Kinderdijk. © Jeffrey Groeneweg
Volledig scherm
Ook dit beeld van de Hoeksche Waard onder een wit deken gaat mee naar de Verenigde Staten © Jeffrey Groeneweg

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen