Volledig scherm
© Qphoto

FotograafJeffrey Groeneweg exposeert met beelden uit Hoeksche Waard in Miami

De Maasdamse fotograaf Jeffrey Groeneweg (31), bekend van zijn landschapsfoto’s van het Hoeksche Waardse landschap, exposeert begin december op de internationale kunstbeurs Red Dot Miami in Amerika.

De fotograaf is uitgenodigd als gast-exposant van een galerie uit New York. De beelden die worden tentoongesteld zijn voornamelijk geschoten in de Hoeksche Waard. Zoals de hooglanders in Strijensas en verschillende landschappen. Maar ook de luchtfoto’s van de tulpenvelden in Goeree-Overflakkee gaan mee de oceaan over. ,,Het is een bijzondere manier om de Hoeksche Waard te laten zien’’, aldus Groeneweg. Hij hoopt met name dat de besneeuwde Hollandse landschappen bekijks trekken. ,,Dat zijn overigens ook echte Hoeksche Waardse foto‘s. Een schuur in het vlakke landschap met alleen maar dijken, bomen én sneeuw.’’

Het meest trots is hij op een mistige plaat in Mookhoek. ,,Die plaat heeft twee kanten, want deze foto is ook gebruikt op de rouwkaart van mijn oma die daar op de dijk woonde. Het is binnen mijn familie een een symbolische foto geworden. Mijn oom woont er ook nog. Qua setting vind ik hem ontzettend goed gelukt.

Samen met 500 andere kunstenaars en fotografen worden de beelden van Groeneweg van 4 tot 8 december tentoongesteld aan zo’n 38.000 bezoekers.

Eerder, in 2011, exposeerde Groeneweg ook in New York. Toen met beelden uit Rotterdam. 

Volledig scherm
Het meest trots is Groenweg op deze mistige plaat in Mookhoek. © Qphoto
Volledig scherm
Fotograaf Jeffrey Groeneweg gaat met zijn beelden exposeren in Miami. © Qphoto
Volledig scherm
© Qphoto
Volledig scherm
Jeffrey Groeneweg. © Qphoto

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen