Volledig scherm
Fietsers negeren de afsluiting bij de Spuiweg. © Qphoto

'Geef gratis busabonnement vanwege afsluiting Spuiweg'

Geef inwoners van Goudswaard die voor hun werk of studie dagelijks naar Oud-Beijerland reizen een gratis busabonnement tot en met 30 april 2019. Dat is de oproep die de Korendijkse fracties van VVD, PvdA en GroenLinks doen aan Waterschap Hollandse Delta. Dit moet ongelukken voorkomen, nu de Spuiweg is afgesloten.

De drie politieke partijen stellen dat de verkeersveiligheid van schoolgaande jeugd en alle andere (brom)fietsers in gevaar komt door de afsluiting van de Spuiweg tussen Piershil en Nieuw-Beijerland. Die is officieel dicht vanwege de bouw van de windturbines, al wordt het verbod geregeld genegeerd en houdt de politie er geen controles. Het waterschap besloot niettemin de Spuiweg af te sluiten op verzoek van Klein Piershil, initiatiefnemer van het windpark.

Fietsers moeten omrijden via de Molendijk en Steegjesdijk. ,,Dit stuk weg is uitermate ongeschikt en onveilig voor (brom)fietsers, want uw eigen organisatie wil nu maatregelen nemen om het veiliger te maken’’, schrijven VVD, PvdA en GroenLinks aan het waterschapsbestuur. ,,Of, nog erger, de (brom)fietsers gaan toch tussen het bouwverkeer op de Spuiweg rijden.’’

De drie Korendijkse fracties denken dat ongeveer honderd inwoners zo’n abonnement van 371 euro per persoon zouden moeten krijgen. ,,Het bedrag van 37.100 euro staat niet in verhouding tot het risico op lichamelijk letsel of een verkeersongeluk met dodelijke afloop, waarop een reële kans bestaat zolang de onveilige situatie voortduurt’’, schrijven zij.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard