Volledig scherm
Michka Chel in haar kookstudio. © VICTOR VAN BREUKELEN

'Geen moment spijt van de kookstudio'

De kop is er af, het eerste half jaar zit erop voor de nieuwe Kookstudio van Michka Chel die zij in de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp opende. Als eerste kookstudio in de Hoeksche Waard. Het was een sprong in het diepe. Maar het bevalt goed, vertelt de Klaaswaalse kok.

Hou je het allemaal nog een beetje vol?

,,Qua werkdruk bedoel je? Ja zeker wel! Het gaat hartstikke goed. Ik had verwacht dat ik gemiddeld twee kookworkshops per week zou hebben. Het zijn er drie tot vier geworden.''

Klinkt niet verkeerd!

,,Ik heb zelfs al terugkerende gasten gehad. Eén persoon heeft al vier keer een workshop gevolgd. En mensen zijn erg enthousiast. Ik merk dat mensen de kookstudio al beginnen te kennen. Ze hebben er wel eens van gehoord of erover gelezen. En weten vaak ook van de startersprijs, waarvoor ik genomineerd was.''

Wat zeggen ze je klanten?

,,Ze geven aan de workshops ontspannend en leerzaam te vinden. Iemand zei: 'We hebben vandaag mooie herinneringen gemaakt, dankjewel daarvoor'. Een mooier compliment kan je niet krijgen.''

Geen spijt dus van je keuze om je kookstudio te openen?

,,Absoluut niet. Integendeel. Ik heb geen moment het gevoel dat ik aan het werk ben. Dit is mijn passie. En dat breng ik kennelijk op mensen over. Ze waarderen mijn enthousiasme.''

Waar sta je volgend jaar?

,,Ik wil graag een kookboek maken. En een digitale versie. We zijn bezig met het ontwikkelen van kookfilmpjes. Dit doe ik samen met een marketingbureau. We zitten op dit moment in de try-outfase. Erg leuk!''

Quote

Ik wil graag een kookboek maken

Michka Chel

Nog even en je kan het allemaal niet meer alleen aan!

,,Ha ja, ik huur nu medewerkers in. Dat werkt fijn. En een vast personeelslid in dienst nemen? Daar heb ik nu nog geen plannen voor. Wie weet.''

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard