Volledig scherm
Het vreugdevuur in Nieuw-Beijerland. © Arie Kievit

Geen vreugdevuren in Hoeksche Waard meer zonder vergunning

Inwoners van dorpen in de Hoeksche Waard die met oud en nieuw een vreugdevuur willen aansteken, moeten daar voor het eerst een vergunning voor aanvragen. Reden daarvoor is de dramatisch verlopen jaarwisseling met vreugdevuren in Scheveningen en Kijkduin. De Scheveningse houtstapel veroorzaakte een vonkenregen, die veel schade aanrichtte aan woningen en auto’s.

Om te voorkomen dat het ook in de Hoeksche Waard misgaat, moeten bewoners die ‘fikkie willen steken’ over een vergunning beschikken.

Onder meer in Nieuw-Beijerland is het traditie om tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur (foto) te laten ontbranden, maar de gemeente Hoeksche Waard laat nu al weten dat dit niet meer mag op de gebruikelijke plek aan de Kerkstraat. Volgens de gemeente is het risico te groot dat het vuur daar schade aanricht aan omliggende woningen.

Vergunning

Als de gemeente een vergunning verstrekt voor het vreugdevuur, dan moet dit ontbranden op de parkeerplaats aan de Nijverheidsstraat. Die plaats is volgens de gemeente in overleg met de brandweer en politie aangewezen.

Ook in enkele andere dorpen zijn in het verleden vreugdevuren tijdens oud en nieuw geweest. overal in de Hoeksche Waard is daar vanaf de komende jaarwisseling dus een vergunning voor nodig. Het gaat om een ontheffing van het verbod om vuur te stoken die bij de gemeente kan worden aangevraagd. De vergunning kan tot en met 10 december worden aangevraagd via de website van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen