Volledig scherm
PREMIUM
Geert Meijer is bezig aan zijn negentiende seizoen bij Strijen en ligt ook al voor een twintigste jaar vast. © Cor Vos/Michel Bierhuizen

Geert Meijer (67) gaat al 19 jaar mee bij vv Strijen

Geert Meijer is aan zijn negentiende seizoen als hoofdtrainer bij voetbalvereniging Strijen begonnen en ligt ook al voor een twintigste jaar vast. Hoe denken andere trainers uit de regio over deze bijzonder lange samenwerking tussen de oud-prof en de tweedeklasser?

Quote

Het is hier in de Hoeksche Waard een stuk prettiger werken

Louis Jacobs

Ton Havelaar is ruim 3,5 jaar oefenmeester van NSVV en was één jaar hoofdtrainer van ZBVH. ,,Ik denk dat het voor Strijen prettig is dat ze een trainer hebben die de club kent, in Strijen woont en betrokken is bij de club. Op de manier zoals Strijen nu werkt, denk ik dat ze niet meer de sportieve ambitie hebben zoals vroeger, om bijvoorbeeld terug te willen naar de hoofdklasse. Dat hoeft ook helemaal niet. En op deze manier is de continuïteit en de stabiliteit bij de club gewoon goed."

,,Bij de ene trainer is de houdbaarheidsdatum langer dan de ander'', vervolgt Havelaar. ,,Het is maar net hoe de club is en de groep. Volgens mij is Strijen erg met de eigen jeugd bezig, dus komen er ook nieuwe jeugdspelers in de selectie bij. Die kijken dan, vanwege zijn staat van dienst, toch tegen een Geert Meijer op. Als je ook het team blijft verversen, moet het prima kunnen om vijf of zes jaar trainer te blijven."

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard