Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Gemeente Hoeksche Waard wil sociale dienst verder uitbreiden

De gemeente Hoeksche Waard wil de sociale dienst HW Werkt! verder doorontwikkelen. Volgens een woordvoerster van de gemeente is dat nodig om aan de ambities van de Hoeksche Waard te kunnen blijven voldoen. 

In totaal zijn nu zo'n 175 mensen werkzaam met een zogeheten WSW-dienstverband, een sociale werkvoorziening. Tientallen anderen worden ook door HW Werkt! verder geholpen.

,,De Hoeksche Waard ambieert een arbeidsmarkt waarop meer inwoners met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt zich kunnen ontwikkelen en een baan kunnen vinden. Hiervoor is een organisatie nodig die daarbij past.’’, zegt de woordvoerster.

De gemeente start daarom een verkenning naar de mogelijkheden die HW Werkt! heeft om zichzelf door te ontwikkelen naar een organisatie die daar aan kan voldoen. ,,Er wordt de komende periode gesproken met diverse betrokken partijen zoals werkgeversorganisaties, werkgevers en ondernemers in de Hoeksche Waard, de Adviesraad Sociaal Domein en andere gemeenten'', zegt de woordvoerster.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen