Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gemeente waarschuwt: vraag medische keuring voor rijbewijs op tijd aan

Ouderen die een gezondheidsverklaring nodig hebben om het rijbewijs te verlengen moeten die medische keuring dit jaar ruim van tevoren aanvragen. Daarvoor waarschuwt het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Geadviseerd wordt om minimaal vijf maanden voordat het rijbewijs verloopt een keuring aan te vragen.

Ook de gemeente Hoeksche Waard waarschuwt inwoners om hier rekening mee te houden. In de vergrijzende samenleving op het eiland zijn enkele duizenden bestuurders die om de vijf jaar een nieuwe keuring moeten ondergaan.

Maar ook tieners die bezig zijn om hun rijbewijs te halen moeten rekening houden met vertraging. Ook bij hen kan het minimaal vier maanden duren voor de gezondheidsverklaringen binnen het CBR op de juiste manier zijn verwerkt.

,,Het is ongelofelijk hoe veel ouderen hierdoor gedupeerd worden'', reageren inwoners van de Hoeksche Waard op sociale media. Volgens hen wordt door de vertraging bij het CBR Hoeksche Waardse ouderen een groot deel van de zelfstandigheid ontnomen. ,,Hier is men afhankelijk van een auto. Dat kan zo toch niet?’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen