Het gemeentehuis van Strijen.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Strijen. © Google Maps

Gemeentehuis van Strijen als enige nog 'toekomstloos'

Wat wordt de toekomstige bestemming van het gemeentehuis van Strijen? Die vraag heeft nog geen antwoord, twee maanden voor de Hoeksche Waardse fusie waarbij de ambtenaren het dorp verlaten.

De gemeentehuizen van Oud-Beijerland en Binnenmaas krijgen een belangrijke rol in de nieuwe gemeente. Het huidige onderkomen van Cromstrijen in Numansdorp moet tijdelijk onderdak bieden aan de ambtenaren van de fusiegemeente en in Korendijk heeft zorgcentrum Heemzicht grote plannen met het grote gemeentepand. De vraag blijft wat er met het gele gemeentehuis in Strijen gaat gebeuren.

Alle opties liggen eigenlijk nog open. Strijen is zelf eigenaar van het deel van het gebouw en is van plan het na de gemeentelijke fusie in de verkoop te zetten, zegt een woordvoerder. Bovendien huurt Strijen de naastgelegen loods, onder meer voor de opslag van materiaal.

Te koop

Voormalig ondernemer Wil Winkelman bedong in het verleden een optie tot koop van het pand toen bleek dat een deel van het gemeentehuis niet voor kantoordoeleinden kon worden verhuurd. Winkelman: ,,Die optie tot koop ligt er volgens mij nog steeds. Maar Strijen zou ook kunnen besluiten om het gemeentehuis te verhuren of verkopen aan een makelaar, waarbij eventueel sprake zou kunnen zijn van doorverhuur.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen