Volledig scherm
Scheuren in de Oudendijk in Strijen. © Qphoto

Gemeenten gaan wellicht waterschapswegen beheren

De kans bestaat nog steeds dat het beheer en onderhoud van de waterschapswegen van Hollandse Delta in de toekomst toch naar gemeenten overgaan. Het waterschapsbestuur wilde de wegen in eigen beheer houden en maakte al 3 miljoen euro vrij voor het onderhoud van de wegen in onder meer de Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee..

Eerder nam de verenigde vergadering - het hoogste orgaan van het waterschap - juist het principebesluit om te proberen de wegen juist wel aan de gemeenten over te dragen. Veel waterschapspartijen voelen er vooralsnog niet voor om dat besluit terug te draaien. Het plan om de wegen in eigen beheer te houden stuit op dusdanig veel weerstand dat een definitieve beslissing daarover wordt uitgesteld.

Quote

De ergste gaten worden nu gevuld

In onder meer de Hoeksche Waard ontstond de afgelopen jaren veel irritatie over de wijze waarop Hollandse Delta zijn wegen beheert; er is veel achterstallig onderhoud, terwijl de gemeente Hoeksche Waard elk jaar enkele miljoenen bijdraagt aan het goed begaanbaar houden van deze wegen.

De Hoeksche Waardse wethouder Harry van Waveren merkte dat het waterschap intussen wel werk maakt van het verbeteren van de wegen. ,,De ergste gaten worden nu gevuld'', zei hij eerder al.

Frisse blik

Een woordvoerder van Hollandse Delta meldt dat het waterschapscollege 'in een open gesprek samen met het algemeen bestuur, met een frisse blik kijkt naar de mogelijkheid om breder draagvlak te krijgen voor een besluit over de wegen'.

Volgend jaar wordt verder gesproken over het toekomstige beheer van de waterschapswegen. Het is nog niet bekend wanneer Hollandse Delta dat doet en wanneer de definitieve beslissing valt.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen