Volledig scherm
De Torensteepolder. © Qphoto

Gevaarlijke kruising Torensteepolder en Schuringsedijk op de schop

De werkzaamheden op de kruising van de Torensteepolder en de Schuringsedijk in Numansdorp zijn deze week begonnen. Dat is goed nieuws voor inwoners van onder meer het Numansgors, die al langere tijd klaagden over de gevaarlijke verkeerssituatie.

Toch zijn met de aanpak van de kruising nog niet alle problemen aan de zuidkant van Numansdorp opgelost ,zegt wethouder Harry van Waveren (verkeer). Zo moeten scholieren uit onder meer het Numansgors en straks ook uit de Torensteepolder nog altijd over de smalle Schuringsedijk richting de basisscholen in het centrum. ,,Die route is niet logisch en ook niet ideaal. Dat voelt niet goed. Daar moeten we nog hard over nadenken. Al is dit een goede eerste stap.''

En die stap zette hij met een aantal leerlingen van basisschool De Takkenbosse in Numansdorp. Een van de leerlingen was eerder dit jaar betrokken bij een ongeval. Van Waveren kreeg van haar een brief. ,,We hebben het kunnen koppelen aan een gastles over het verkeer in haar klas. En dat was heel nuttig'', zegt hij.

Zo deed de wethouder er zelfs nog ideeën op voor andere knelpunten in het dorp. Want onder meer over de situatie op de drukke Voorstraat hadden ze ideeën te over.

Van Waveren: ,,Veiligheid staat voor mij echt voorop. Daar moeten we met zijn allen hard aan blijven werken.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen