Omwonenden zijn blij dat de loods er niet komt, ze vrezen een muur van blokkendozen.
Volledig scherm
Omwonenden zijn blij dat de loods er niet komt, ze vrezen een muur van blokkendozen. © VICTOR VAN BREUKELEN

‘Gevreesde’ bedrijfsloods komt niet op industrieterrein De Leeuw

De komst van een grote bedrijfsloods op industrieterrein De Leeuw in Zuid-Beijerland is van de baan. De aanvrager heeft de aanvraag voor het bedrijfspand niet voltooid, laat een woordvoerster van de gemeente Hoeksche Waard weten. Daardoor is er een punt gezet achter de plannen, waar bij omwonenden al flink wat weerstand tegen was.

Maar dat plan is van de baan nu de aanvrager niet alle benodigde gegevens voor zijn aanvraag bij de gemeente heeft ingediend en ook heeft nagelaten binnen de gestelde termijn dat alsnog te doen. Het ging onder meer om de wijziging van het bestemmingsplan en enkele milieueisen met betrekking tot het toekomstige gebruik van de bedrijfshal. De ingetekende loods tussen de Bosweg en de Thomas Edisonstraat, die inwoners het zicht op het Zuid-Beijerlandse bos zou ontnemen, komt er daardoor niet.

Afmetingen

Inwoners hadden al een zienswijze bij de gemeente ingediend. Daarin stond met name dat de afmetingen en de locaties van enkele ventilatoren niet zouden kloppen met de aanvraag. ,,De noodzaak om hierop in te gaan is nu komen te vervallen'', laat de gemeente de inwoners per brief weten.

Omwonenden zijn blij dat de plannen zijn stopgezet. Wel zeggen ze in spanning af te wachten wat het volgende project gaat worden. ,,Want de grond is nu weer te koop'', zegt een van hen. ,,We houden een vinger aan de pols.''

Onrust

In het dorp is het al langer onrustig rond het industrieterrein. Al in het voorjaar van 2018 trok toenmalig PvdA-raadslid Jelle Stelpstra aan de bel. Volgens hem vreesden inwoners dat door de plannen op het industrieterrein de entree van het dorp zou verworden tot een muur van blokkendozen. Volgens hem had de gemeenteraad destijds ingestemd met zowel industrie als 'mooie woonhuizen' en wijzen de bouwtekeningen uit dat er vooral bedrijfsloodsen worden gebouwd.

  1. Feestje in coronatijd: klinkerrap en kazoo bij jubileum De Klinker

    Feestje in coronatijd: klinkerrap en kazoo bij jubileum De Klinker

    Improviseren is een belangrijk begrip in deze ongewisse tijd die de coronacrisis veroorzaakt heeft. Ook de Oud-Beijerlandse basisschool De Klinker moest afgelopen weken flink schakelen om het onderwijs doorgang te laten vinden en dat lukte. Ook ilde directeur Martin Dekker met zijn team het jubileum - de aan de Polderlaan gesitueerde school bestaat 12,5 jaar - ook in een periode dat onderling contact vooral via computers en telefoons gaat, niet ongemerkt voorbij laten gaan.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen