Na de inbraak werd Ankie De Groot-Winkelman van de Kunstbus direct door allerlei mensen in haar omgeving geholpen. Zo kreeg ze een Renault Kangoo om haar werk voort te zetten. Ondertussen is er nog veel verdriet na de inbraak in de veertig jaar oude Volkswagenbus.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de inbraak werd Ankie De Groot-Winkelman van de Kunstbus direct door allerlei mensen in haar omgeving geholpen. Zo kreeg ze een Renault Kangoo om haar werk voort te zetten. Ondertussen is er nog veel verdriet na de inbraak in de veertig jaar oude Volkswagenbus. © Frank de Roo

Groot verdriet door inbraak Kunstbus: ‘Ik hoop dat de dieven met de buit op z’n minst een mooi schilderij maken’

Haar ontzetting was groot toen Ankie de Groot dinsdagochtend bij haar Kunstbus aankwam en een ravage aantrof. Bij het zien van de geforceerde deur kon ze het eerst niet geloven. Totdat ze naar binnen keek: de veertig jaar oude wagen was leeggeroofd. De schade loopt in de duizenden euro’s. 

  1. Uitvaartondernemer Johan (31): ‘Ik keek op mijn vijftiende al naar rouwauto's’
    PREMIUM

    Uitvaarton­der­ne­mer Johan (31): ‘Ik keek op mijn vijftiende al naar rouwauto's’

    Stemmig zwart heeft allang niet meer het alleenrecht op rouw. En rouw bij een uitvaart heeft zoveel meer andere verschijningsvormen dan alleen verdriet. Voor Johan Griffioen is de uitvaartbranche zijn passie. Hij is ook thuis in de ‘moderne’ variant ervan, die kleurrijk en anders kan zijn óf is dan vroeger. Met een truck, een koets of een oldtimer naar de laatste rustplaats, het kán.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard