Volledig scherm
Er worden vooral nog vrijwilligers met groene vingers gezocht. Foto ter illustratie. © Antoon Lambregts

Handen uit de mouwen in Hoeksche Waard tijdens NLdoet

De handen uit de mouwen steken en klussen, want komend weekend staat de Hoeksche Waard - en heel Nederland - in het teken van NLdoet.

Waar het bij de padvinders vroeger 'een heitje voor een karweitje' was, hebben zij nu zelf hulp nodig. De scouting in Mijnsheerenland zoekt extra handjes om het clubhuis op te knappen. De klus bij de scouting is slechts één van de 101 initiatieven die zijn aangemeld voor de jaarlijkse actie NLdoet.

Vooral de sociale uitjes, de high teas en verzoeken om bewoners van woonzorgcentra te vergezellen, kunnen zich dit weekend op belangstelling van vrijwilligers verheugen.

Mensen met groene vingers worden echter nog veel gezocht. Om, bijvoorbeeld, de puntjes op de i te zetten bij de grootste speeltuin van Oud-Beijerland en om het landgoed van de Peerdegaert in Strijen klaar voor de zomer te maken.

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Dat wil vrijwilligers en sociale initiatieven een hart onder de riem steken door één keer per jaar de grootste landelijke vrijwilligersactie op te zetten. Aanmelden kan op de website van NLdoet.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (16%)
  • Nee (84%)
660 stemmen