Volledig scherm
© Rinie Boon

Handhavers houden oogje in het zeil dat coronamaatregelen worden nageleefd

Om overal toezicht te kunnen houden op naleving van de coronamaatregelen, komt er een herverdeling van alle handhavers in de regio. Dat is besloten door de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, waarvan de Hoeksche Waard deel uitmaakt.

Met het besluit van 'betere regionale spreiding' wil de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid ervoor zorgen dat in alle tien gemeenten voldoende handhavers beschikbaar zijn voor het toezicht. Mede door ziekte zijn handhavingsafdelingen in onder meer Dordrecht, Gorinchem, Molenlanden, Papendrecht en Zwijndrecht niet op volle sterkte. De Hoeksche Waard is dat voor zover bekend nog wel.

Quote

Als het hartstikke druk is bij de politie, zal er wellicht niet meteen iemand naartoe kunnen. Maar misschien kan Handhaving dan wel

Meldpunt

Bij gebrek aan handhavers bestaat het risico dat er ook niet voldoende mensen beschikbaar zijn om bijvoorbeeld af te gaan op meldingen van burgers over verboden samenscholingen. Die meldingen komen vaak via telefoonnummer 0900-8844, het nummer voor niet levensbedreigende situaties. Woordvoerder Christien ter Linde van de veiligheidsregio benadrukt dat mensen dit nummer moeten bellen om zulke misstanden door te geven. Een regionaal meldpunt komt er definitief niet. ,,Als het hartstikke druk is bij de politie, zal er wellicht niet meteen iemand naartoe kunnen. Maar misschien kan Handhaving dan wel.''

De politie meldt op haar beurt dat inmiddels de eerste boetes zijn uitgedeeld voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Dat aantal is echter wel beperkt, laat de politie weten.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen