Volledig scherm
De haven in 's-Gravendeel is weer veilig voor scheepvaartverkeer. © AD

Haven 's-Gravendeel is weer veilig na aanvaring

De haven van 's-Gravendeel is weer veilig voor het scheepvaartverkeer. Dat was hard nodig, vanwege een aanvaring eind vorig jaar. De reparaties zijn eind vorige week uitgevoerd in de haven.

Bij de aanvaring botste een binnenvaartschip vol op de kade. Aanvankelijk leek de schade aan de wal mee te vallen, maar toen rond de kerstdagen de waterstand daalde, bleek dat een groot deel van de steenbestorting was verplaatst. Dusdanig veel, dat het gevaarlijke situaties voor het scheepvaartverkeer zou kunnen opleveren. Op het water van de Dordtse Kil bij 's-Gravendeel hebben sommige schepen het moeilijk om de kade niet te raken. Vorig jaar was het drie keer 'raak' bij het dorp. Twee keer voer een schip hard op de kade, en in mei zonk een Frans binnenvaartschip na een botsing met een tanker. Daarbij raakte de schipper gewond.

Twee jaar eerder voer een tankschip ook al een gat in de oever van de Dordtse Kil. Een gezagvoerder van Rijkswaterstaat legde destijds al eens uit dat de kruising tussen de Oude Maas en de Dordtse Kil bij 's-Gravendeel een van de drukste punten is en dat 'ervaring' nodig is om er te varen.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard