Volledig scherm
Havenmeester Jaap van Oudheusden sloeg gistermiddag de eerste damwand. © VICTOR VAN BREUKELEN

Havenmeester steekt handen uit de mouwen

Begin april moet het af zijn: de compleet gerenoveerde jachthaven van watersportvereniging De Hitsert in Zuid-Beijerland. Havenmeester Jaap van Oudheusden stak gisteren zelf zijn handen uit de mouwen en sloeg eigenhandig de eerste damwand.

De verbouwing van de jachthaven werd twee jaar geleden al in gang gezet toen de passantensteiger van ruim 60 meter compleet werd vernieuwd. ,,Nu beginnen we met fase twee en drie'', zegt de Zuid-Beijerlandse havenmeester Jaap van Oudheusden.

Die fases houden in dat de damwanden geheel worden vervangen, aldus Van Oudheusden. ,,Zowel aan de noord- als aan de zuidkant van de haven. Bovendien worden ook alle water-, stroom- en lichtpunten op de kade vervangen, er worden nieuwe bolders, meerpalen, geplaatst en het hele straatwerk krijgt een make-over.''

Waterratten

De gloednieuwe haven moet plaats bieden aan precies 88 'waterratten' en moet in april worden opgeleverd. Van Oudheusden: ,,Er zijn nog enkele ligplaatsen beschikbaar.''

Naast de haven open te stellen voor boten- en vaarliefhebbers worden vanaf De Hitsert ook zeillessen gegeven aan kinderen en is er aan de waterkant ruimte gemaakt voor zes camperparkeerplaatsen met uitzicht op het Haringvliet.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

poll

Een P+R in Heinenoord is hard nodig

  • Ja (0%)
  • Nee (0%)
  • Neutraal (0%)
0 stemmen