Volledig scherm
Archieffoto © PR

Herrie begraafplaats 's-Gravendeel nog niet opgelost

De gemeente Binnenmaas heeft nog geen oplossing voor de geluidsoverlast op de begraafplaats in 's-Gravendeel. Wethouder Leon van Noort hoopt in oktober met maatregelen te komen die de problemen moeten verminderen.

Begrafenissen op de begraafplaats aan de Maasdamseweg lijden geregeld zwaar onder geluidsoverlast van langsrijdend vrachtverkeer. Begrafenisverzorging Wildeman stuurde er vorig jaar een brief over, omdat soms zelfs moet worden gestopt met spreken.

Begrafenisonderneming Zuidema, die de aula exploiteert, bevestigt de geluidsoverlast. Bij uitvaarten kunnen volgens Zuidema vanwege het geluid van de weg zelfs de deuren van de aula niet worden opengezet. De gemeenteraad drong er bij het college op aan om de 'ontoelaatbare geluidsoverlast' terug te brengen tot een aanvaardbaar niveau.

Verkeersdrempels

Dat blijkt niet vanzelfsprekend. Een van de problemen is dat er flinke verkeersdrempels in de Maasdamseweg zitten. Daar rijden onder meer vrachtwagens van HKS Metals overheen die ijzerwaren vervoeren. Maar wethouder Leon van Noort peinst er niet over om de drempels af te vlakken. ,,Dan gaat de snelheid omhoog en dat lijkt me niet goed voor de verkeersveiligheid'', aldus Van Noort, die over de problemen weer vragen heeft gekregen van Gemeentebelangen Binnenmaas.

Van Noort heeft wel gesproken met enkele bedrijven op het nabijgelegen bedrijventerrein in 's-Gravendeel om er bij de chauffeurs op aan te dringen rustig over de drempels te rijden. De gemeente laat wel de bosschages hoger groeien. ,,We kijken of dat zorgt voor meer geluidwering'', aldus Van Noort, ,,maar een eindoplossing is er nog niet.''

Gemeentebelangen Binnenmaas noemt de antwoorden van Van Noort 'karig'.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard