Volledig scherm
Kankerpatiënt Kees Dam uit Nieuw-Beijerland mag naar de Verenigde Staten om zich te laten behandelen met een nieuwe therapie. © Privéfoto

Het is gelukt! Zieke Kees Dam hoopt weer op genezing na inzameling 650.000 euro voor therapie

De ernstig zieke Kees Dam uit Nieuw-Beijerland mag weer hopen op genezing. Familie en vrienden slaagden erin de afgelopen weken liefst 650.000 euro in te zamelen, zodat hij een peperdure behandeling in de VS kan ondergaan. In Nederland kan deze nog niet worden uitgevoerd.

Dam (50) had een chronische vorm van lymfeklierkanker die later Non-Hodgkin werd. In Nederland is hij uitbehandeld, maar in de Verenigde Staten is een nieuwe behandeling, de CAR-T-cell therapie, mogelijk die goede resultaten geeft. Nog deze maand gaat Dam naar Rochester om de behandeling te ondergaan.

Eerst dacht de familie dat een half miljoen nodig was voor de behandeling, maar dit bedrag bleek nog anderhalve ton hoger. Toch lukte het. Het geld werd volgens de familie opgehaald met tal van acties als verkoop van koek, groenten en fruit en inzamelingen op scholen en in winkels en webshops. ,,Het is zo overweldigend dat het nauwelijks te bevatten is’’, schrijft het bestuur van de stichting Medische Hulp aan Kees namens Kees, zijn vrouw Nelleke en de familie op haar website.

Vorige maand kreeg Dam na intensieve onderzoeken het goede nieuws te horen dat hij fysiek in staat is de nieuwe therapie te volgen. Stamcellen in het bloed modificeren ze in het laboratorium en strijden daarna tegen de kanker.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws van Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard