Volledig scherm
Jannie Vos verzamelde al 25.000 geboortekaartjes. Nu mag ze er op de televisie over vertellen. © VICTOR VAN BREUKELEN

Hobby leidt opnieuw tot tv-debuut

hoeksche hobby'sEen tv-optreden en een hausse aan geboortekaartjes. Dat Jannie Vos vorige week aan het AD in de rubriek Hoeksche Hobby's vertelde over haar bijzondere verzameling geboortekaartjes, is bepaald niet onopgemerkt gebleven.

De inwoonster van Strijen, die samen met haar dochter al liefst 25.000 geboortekaartjes bij elkaar spaarde, krijgt nu van alle kanten geboortekaartjes aangeboden. Op dit moment staat de teller op een kleine 600 stuks die zij aan haar verzameling kan toevoegen.

Bovendien heeft haar hobby ook de interesse van Talpa gewerkt. Het mediabedrijf nam contact met haar op en heeft haar uitgenodigd voor het programma Koffietijd op RTL 4.

Vos is niet de eerste die naar aanleiding van een hobbyverhaal in deze krant daar mag langskomen. Harmoniumverzamelaar Piet Kranenburg, die in januari deze serie aftrapte, ging haar voor. Daarnaast werd de Piershillenaar gebeld door radio 538, waar hij live in de uitzending het geluid van zijn traporgeltjes mocht laten horen.

Een week later kreeg Ellen Warner, die aan minibreien doet, ook al de cameraploeg van Koffietijd over de vloer.

Het AD is nog steeds op zoek naar de 'Hoeksche hobby'. Wilt u graag met uw hobby in de krant of wilt u iemand voordragen die een plekje in deze serie verdient, laat het ons weten via een e-mail naar rd.hoekschewaard@ad.nl of met een briefje naar AD Hoeksche Waard postbus 2999, 3000 CZ Rotterdam.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen