Volledig scherm
PREMIUM
© © Rein Geleijnse Fotografie

Hoe gaat het met onze ex-bestuurders, een jaar na de fusie?

De gemeente Hoeksche Waard is inmiddels ruim een jaar oud. Hoe is het de burgemeesters en wethouders van de vijf gemeenten vóór de fusie in 2019 vergaan?

Binnenmaas

Twee van de drie voormalige wethouders in Binnenmaas, Henk van Etten en Arie Mol, genieten van hun pensioen. ,,Het lijkt wel of de kinderen alle klusjes in de afgelopen jaren hebben opgespaard, want ik kom tijd tekort'', geeft Van Etten aan. De gewezen CDA-wethouder volgt de politiek op afstand. ,,Ook om de opvolgers niet voor de voeten te lopen.'' Ex-collega Arie Mol is nog steeds lid van Lokalen Hoeksche Waard ('maar slechts als toehoorder bij vergaderingen') en is na zijn wethouderschap bestuurslid van de Algemene Seniorenbond 's-Gravendeel en voorzitter van Klassiek op de Kreek geworden. ,,Ik ben blij dat de servicepunten in de diverse kernen zijn gekomen'', aldus Mol. De in Barendrecht woonachtige Leon van Noort (VVD), die ook in Barendrecht wethouder was, leidt adviesbureau Levano Consultancy en zoekt naar nieuwe uitdagingen. ,,Of ik het mis? Ik heb het wethouderschap wel eens de mooiste hondenbaan ter wereld genoemd, dus ja en nee. Een terugkeer in de politiek zou kunnen.'' Van Noort is ook docent voor Veilig Verkeer Nederland en actief binnen Vluchtelingenwerk. Oud-burgemeester André Borgdorff geniet van zijn niet-werkzame leven.

  1. Waterschapsbelasting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    Water­schaps­be­las­ting valt hoger uit dan afgelopen jaren

    De belastingenvelop van waterschap Hollandse Delta valt binnenkort in de brievenbus bij inwoners van de Hoeksche Waard. De rekening die daarop vermeld staat is hoger dan de afgelopen jaren, meldt heemraad Piet Kome (financiën). ,,Er is extra geld nodig om al het werk in 2020 te kunnen doen'', zegt hij, doelend op onder meer dijkversterkingen en het aanleggen van natuurlijke oevers in onder meer Piershil, Goudswaard en Strijen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen